DirtFish и eWRC ще си партнират в отразяването на рали спорта

Американската дигитална медия DirtFish, собственост на американското рали училище DirtFish Rally School обяви, че ще си партнира с най-известния портал за резултати и рали статистика eWRC-results.com.

Според съобщението което получихме в нашата редакционна поща от самите DirtFish двата портала ще си запазят настоящата визия и идентичност, като единствено ще правят съвместни колаборации и размяна на съдържание с цел подобряване на информационния поток и на двете платформи.

Тази новина определено е обнадеждаваща за бъдещето на eWRC, които през февруари обявиха, че спират дейност поради невъзможността да финансират своята дейност и рали феновете по света бяха лишени за няколко дни от тяхната услуга.

Като много хора по света, аз често използвам eWRC. – коментира собственика на училището за рали пилоти DirtFish Rally School Стив Римър. – Когато сайта бе свален поради финансови прични през февруари ние просто трябваше да помогнем.

„Това което прави Томаш Ванка и неговия екип е единствено по рода си. Скоростта на визуализиране на времената от различни надпревари по цял свят едновременно е с изключително голяма стойност.

„Това се усети с пълна сила когато останахме без тях повреме на рали „Швеция“. Именно поради тази причина заедно с Томаш достигнахме до споразумение с което да може да подсигурим бъдещето на eWRC.“

Според DirtFish тази колаборация дава сериозни търговски възможности, след като порталът на eWRC сам по себе си е генерирал над 145 милиона посещения в рамките на последните 12 месеца.

„Ще представим в съвсем скоро време различни възможности за ангажиране на потребителите в двата портала“, допълва Стив Римър.

От своя страна Томаш Ванка също разкрива ентусиазма си от тази нова колаборация.

„Решението да свалим сайта през февруари бе изключително трудно – коментира Ванка. – Трябваше да го направим. Търсихме сериозен партньор за да ни помогне и в крайна сметка останахме без възможности. DirtFish ни отговориха изключително бързо и видимо интересът им бе доста сериозен.

От доста време фенове ни пишат, че би било страхотно да се съчетаем. Ние също споделяме това желание и затова смятам, че съвместната ни работа с DirtFish е правилното решение. Както и Стив спомена имаме много планове и очакваме с нетърпение бъдещето.

Огромна заслуга за това партньорство се оказва, че има бившия шеф на Hyundai Motorsport Андреа Адамо. Италианеца лично е водил преговорите между двете страни, за което от eWRC са изключително благодарни.

„Искам да благодаря изключително много на Андреа, който ни помогна да сключим това споразумение – коментира Томаш Ванка. – Той е един от нас, човек живееш за спорта.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]