Рали Швеция се мести на север в Умео

Организаторите на рали „Швеция“ обявиха днес чисто новата локация на своето снежно рали. Причината за променянето на местоположението на маршрута е липсата на сняг през последните няколко сезона. Дори през тази година от ФИА и промотъра успяха почти в последния момент да намерят заместител на шведското рали във Финландия.

Екипът на Глен Олсон е набелязал град Умео, който се намира на 600 километра от столицата на Швеция, като според тях новата локация има достатъчно леглова база, както и стабилен климът за да може да организира изцяло снежно рали от ранга на световния рали шампионат.

„Силата на Умео е най-вече в стабилният климат, добрия леглови капацитет, а наличието на търговски панайр е добро място за организиране на сервизен парк и щаб“, разяснява Олсон.

Според организаторите района може да предложи над 15 различни специални етапа в радиус от 50 километра около Умео, където не за пръв път ще приеме рали състезание.

С новата локация дългогодишните етапи около Вармланд и Олсон за съжаление няма да бъдат част от WRC. Световния рали шампионат стъпва за пръв път в този регион през 1973-година.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3246 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]