Рали Сафари

23 - 27 Юни

Дългото чакане премина. Рали Сафари се завърна ! Последния победител в легендарното рали е самия Колин Макрей, който заедно с Ники Грис биват зад волана на Ford Focus WRC. Това бива и последната победа в кариерата на легендарния пилот, който счупи рекорда за най-много победи до 25 годишна възраст.

 

Със сигурност няма как да очакваме надпреварата през този уикенд да наподобява тежкото рали рейд изпитание от миналото, но пък традицията с церемония по откриването в Найроби ще бъде спазена. Сервизния парк е специално създаден в института за подготовка на диви животни. На следващия ден е и първия супер специален етап Касарани, чиято локация е доста близо до центъра на град Найроби.

 

В петък започва същинската част от надпреварата с цели 134 изключително тежки и меко казано брутални състезателни километри разделени на шест специални етапа на юг от езерото Найваша. Съботния маршрут води екипажите още по на север около езерото Елементейта, като състезателната дистанция е почти същата (132 километра.)

 

Неделния ден е доста по-компактен, но без никакъв сервиз за екипажите, което може да се окаже доста трудно изпитание с оглед тежкия маршрут.

 

Един от най-големите проблеми за екипажите в рали „Сафари“ ще бъдат животните, които ще бъдат доста често срещани. Организаторите ще разполагат с хеликоптер, чиято задача ще бъде да прогонва животните преди всеки автомобил.

Новини рали Сафари

X