Крум Дончев в пълна готовност за рали спринт Варна.

krum_donchev_rally_varna_2014

Отборът на Глобул Рали Тийм ще стартира този уикенд в първия кръг от Националния рали шампионат – рали „Варна“ 2014 г. Надпреварата в морската столица ще се състои на 26 и 27 април. В нея са заявени 50 участника, които са рекордни за шампионата на страната.

Състезанието ще стартира в събота (26 април) с церемония по откриването от 18:00 ч. пред МОЛ Варна, а същинската част е предвидена в неделния ден на 27 април. Тазгодишното издание на надпреварата ще предложи 5 скоростни етапа по класическото трасе от легендарното Рали „Златни пясъци“, а именно Аладжа манастир. Екипажите ще преминат четири пъти, по два във всяка посока, като организаторите след това са предвидили традиционния супер специален етап по улиците на гр. Варна, с който състезанието ще приключи.

Награждаването ще се проведе пред Двореца на културата и спорта от 17:30 ч., където пилоти и навигатори ще получат своите отличия.

„Очаква ни един страхотен уикенд във Варна, имайки предвид , че състезанието ще се проведе на една от отсечките на бившето рали „Златни пясъци“ – Аладжа манастир. Голямо предизвикателство за нас също така ще е и стартирането на шампионата за 2014 г., тъй като очакваме нови състезатели с различни автомобили. Със сигурност мога да кажа, че сме убедени в професионализма на организаторите, които правят това прекрасно състезание. С нетърпение очакваме първия старт от шампионата и пожелаваме на всички учасници и организатори успех, а на феновете на автомобилния спорт много положителни емоции“, коментира пилотът на Глобул Рали Тийм Крум Дончев.

Щастлив съм, че ще старитраме този уикенд в първия кръг от шампионата. Надяваме се на
добра скорост и да направим интересно състезание. Ще дадем най-доброто от себе си, за да доставим удоволствие на нашите почитатели“, сподели навигаторът Петър Йорданов

Globul Rally Team с нов спонсор в името на TOTAL

Световно известната компания TOTAL играе съществена роля в света на моторните спортове, подкрепяйки редица първенства и отбори на международно ниво. През 2014 г. в България марката TOTAL ще подкрепи отбора на Глобул Рали Тийм и заедно с това логото на компанията ще присъства върху състезателния автомобил Форд Фиеста R5 и екипите на техническия персонал. Благодарение на силното си присъствие в моторспорта, TOTAL разработва най-висококачествените петролни продукти, които също ще бъдат предоставени на отбора.
През сезон 2014 програмата на Глобул Рали Тийм включва участие в Националния рали шампионат и съпътстващите го европейски кръгове.

„Изключително съм щастлив, получавайки доверието на марка като TOTAL, която е една от най-големите в своя бранш, и без съмнение най-доказаната в света на моторспорта. Вярвам, че с всички наши партньори Глобул Рали Тийм ще върви напред за постигането на все по-високи спортни постижения.“, коментира Крум Дончев.

2014-VAR-Globul-RT-New_5a5d2f58c44b949583c9ae42d97febe3

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3294 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]