Адамо: Не сме правили промени по окачването от миналата година

andrea adamo андреа адамо

Шефа на Hyundai Motorsport Андреа Адамо отрече, че проблемите с окачването на техните автомобили идва от смяна на някой от компонентите на окачването.

Както знаете Тиери Ньовил бе последния „печеливш“ пилот на корейския тим, който бе принуден да отпадне след повреда в окачването на неговия i20 WRC. Почти идентични повреди имаше и От Танак в Италия и Португалия, което коства на естонеца едни две потенциални победи.

Именно поради тази причина излезе спекулация, че от отбора са сменили компоненти от окачването, които са проблемни.

„Нямане нищо ново спрямо миналата година – разяснява Адамо. – Тествали сме всеки един компонент с години. Не смятам, че сме толкова глупави за да пристигнем в Кения неподготвени.

„Искахме да игрем на сигурно, след случилото се в двете последни ралита. Направихме всичко, което сметнахме за нужно. Смехяме частите по колата почти всяка вечер, правихме двойни и тройни проверки на всичко.“

Италианецът признава, че отбора се намира в тежко състояние най-вече заради изоставнето им с 59 точки спрямо Toyota Gazoo Racing.

„Подобрили сме производителността и скоростта, но ни липсва надеждност. Това не е приемливо“, допълва Адамо.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3163 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]