Toyota може да не получи навреме част от своето оборудване за рали Сафари

Преди няколко дни стана ясно, че от Toyota Gazoo Racing WRT може да не получат на време частите от инструментите си за изграждане на сервизната зона, както и автомобилите за опознаване.

Причината за това забавяне е закъснението на кораба, пренасящ контейнерите на японския отбор. Според DirtFish контейнерите трябваше да пристигнат снощи, но тепърва им предстои преминаване през митницата и осемчасово пътуване до сервизния парк в Найроби.

„Не сме притеснени от случващото се. Ние следим ситуацията и работим с организаторите. Мисля, че закъснението на кораба е от около пет часа, което не би пречило на контейнерите ни да бъдат в сервизния парк в неделя“, коментира Кай Линдстрьом, спортен директор на Toyota Gazoo Racing WRT.

Toyota е единственият от трите отбора, който изпрати своите „китове“ към щаба си в Ювяскула. За разлика от тях, Hyundai Motorsport и M-Sport Ford изпратиха своето оборудване за Кения още от Япония, след рали „Япония“ в края на 2023 година.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3294 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]