Сордо замества Ханинен за Аржентина.

dani-sordo-hyundai_02Няколко дни, след като изтече срокът за подаване на заявки за рали Аржентина, от Hyundai заявиха че, Дани Сордо ще замести Юхо Ханинен, като втори пилот.

Ханинен спечели  рали Аржентина през 2010,когато бе кръг от IRC шампионатът. Но доброто представяне на Сордо в Португалия впечатли шефовете, които бяха видимо доволни от първата етапна победа в сметката на техният автомобил. Корейският отбор базиран в Европа, ще вземе участие само с два автомобила в аржентинското предизвикателство.

„Бе доста атрактивна идеята да включим испанският ни пилот Дани Сордо за това рали. Опитахме всичко да уредим и трети автомобил за Аржентина, но логистически на този момент е невъзможно.Вместо това ние решихме да включим Ханинен за Сардиния и така да му се реваншираме.“

От отборът заявиха, че са се справили с дефектът на предният двигателен мост от Португалия, след като и трита автомобила получиха еднакъв дефект. Това принуди Сордо да отпадне и Нювил да завърши в последният ден само със задно предаване.

2538_hann-jump-portugal-2014_856_896x504

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]