Елфин Еванс с половин сезон за M-Sport

click111

Пилотът Елфин Еванс, ще остане и за сезон 2016 с M-Sport, но ще вземе участие в само избрани кръгове. Английският отбор заяви в понеделник че, ще замести Еванс и Танак с вече бившият пилот на Citroen Мадс Остберг и новото попълнение Ерик Камили.

Латвиецът От Танак, ще продължи да кара зад волана на Fiesta WRC, но за частният отбор на DMACK. От друга страна бъдещето на Елфин Еванс не е много ясно, но въпреки това Малкълм Уилсън заяви че, разглежда различни възможности за англичанинът.

Младият пилот завърши на седма позиция в генералното класиране за този сезон, на три точки от Танак и постигна най-доброто си постижение в кариерата с второто място на рали „Корсика“.

„Работим, по задържането на Елфин“, заяви Уилсън за колегите от Autosport. „ Изглежда че, той ще си почине за няколко седмици, но със сигурност ние искаме да е покрай нас и в колата. Не мога да разясня, каква ще бъде неговата програма, но е вероятно да разменим някой от титулярните пилоти с него в определени състезания. На пример, във втората полувина на сезона има четири асфалтови ралита в които Елфин се справя отлично.“

Слухове говорят за вероятно участие на Еванс във WRC2, след като от M-Sport ще пуснат новата си еволюция на R5 в началото на следващата година за да се конкурират с Skoda.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]