Хюндай отказаха да продадат две шасита на Сордо и Ньовил

Снимки: RedBull Content Pool

Преди няколко дни в испански медии излезе информацията, че от Hyundai Motorsport и техните пилоти Тиери Ньовил и Даниел Сордо са сключили едни доста интересни сделки за закупуването на две WRC шасита.

На вечеря между Сордо, Ньовил и шефовете на отбора Андреа Адамо предлага на двамата си пилоти да закупят две шасита от първата WRC генерация. Става въпрос за шаситата с които Сордо и Ньовил записаха първата си двойна победа на рали „Германия“ през 2014 г.

Според слуховете Адамо е предложил цена от 60 хиляди евро за автомобил, като разбирасе и двамата му пилоти са се съгласили с тази изключително ниска сума. Имайки предвид, че WRC автомобилите от тази генерация се продават на цена от около 200 хиляди евро, Адамо прави истински подарък на Ньовил и Сордо.

Сделките биват сключени и механиците на корейският тим са ревизирали и двата автомобила в щабът им в Алзенау, като дори Ньовил успява да достави своето шаси в сервизът си в Белгия. Малко по-късно обаче шефовете на Hyundai  в Корея се оказва, че не са съгласи с тази цена и в крайна сметка Ньовил е трябвало да върне своя i20 WRC, докато Сордо дори не успява да види уж новата си придобивка.

Сордо също разказва тази история в интервю с топ испанския журналист Хосе Антонио Понсети. „Не посмях да попитам повече“, коментира с присмех историята Сордо в края на интервюто в Instagram.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]