От Хюндай не са доволни от случилото се на Монте

andrea adamo андреа адамо

След края на първото рали за сезона от световния рали шампионат Тиери Ньовил и новия му навигатор Мартейн Видаеге завършиха на трето място бивайки най-добре представилия се екипаж на корейския тим. Дани Сордо и Карлос дел Барио са пети с изоставане от над минута зад Ньовил/Видаеге.

Уикенда започна обещаващо за отбора благодарение на първоначалта атака на Танак в четвъртък. Грешен избор на гуми и проблеми с трубо-то в петък го изпратиха на третата позиция. В събота участието на Танак в рали „Монте Карло“ приключи, след като спука гума на два път и се прибера в сервизния парк с една спукана гума поради липсата на втора резервна.

„Ако трябва да обобщим настоящата ситуация няма как да сме горди от това което направихме до момента – коментира Андреа Адамо, шеф на спортната програма на Hyundai. Не искахме да се представим по такъв начин и това бе пореден ден в който просто си прибрахме нещата в къщи.

„За съжаление изгубихме Ойт и Мартин заради двете спукани гуми случвайки се в единствения кръг от календара в който не можеш да се върнеш за неделните минавания.

„Като цяло ралито завърши, както започна…Грешно. Не знам дали проблема е в подходът към хората или е нещо друго, но днес за пореден път достигнахме нашия лимит. Лично аз е нужно да преосмисля задълбочено доста неща.“

От този сезон точки от пауър етапа се разпределят и за шампионата при производителите, което допълнително усложнява ситуацията на шампионите за 2020-та в битката им срещу Toyota Gazoo Racing.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]