Крис Мийк: Трябва да спра с глупавите грешки, ако искам да победя Ожие

AUTO - WRC MONTE CARLO RALLY 2014

Крис Мийк признава, че не може да си позволи „глупави грешки“ като тази на рали „Испания“ преди няколко дни, ако иска да печели състезания и да се бори за световната титла през следващия сезон.

Този сезон Мийк кара с ограничена програма за Citroen, но успя да спечели две състезания. Крис вървеше пети в Испания, но отпадна заради повреда. Но британецът не беше особено доволен, тъй като мина пред таван още във втората отсечка на ралито. За късмет, той изгуби само 15 секунди там, а пораженията по неговия DS3 WRC бяха минимални.

„Трябва да спра с тези глупави грешки – обясни Мийк.  – Знам какво трябва да направя за следващия сезон и е много важно да не повтаряме някои от грешките, които допуснахме в Испания.

„Ако гледаме резултатите, положението не е зле. Миналата година бяхме пети, но имахме проблеми с темпото. Този път също бяхме пети, но се обърнахме през таван, спукахме гума и се завъртяхме. Затова може би не всичко беше толкова зле.“

20160123883
Първоначалната цел на Мийк в Испания бе да натрупа опит по асфалтовите етапи около Барселона, тъй като имаше проблеми с тях в последните години. Въпреки трудностите, той записа най-доброто време в етап „Тера Алта“, което показа, че може да намери правилният ритъм.

„Това исках да постигна в петък – продължи Крис Мийк. – Исках да почувствам, че владея положението в тези етапи и успях да се почувствам уверен.

„После се обърнахме през таван! Това бе доста тъпо, въпреки че изгубихме само 15 секунди. В края на деня бях най-бърз в „Тера Алта“, с което съм доволен. Това показа прогрес“, оптимистично заключи Мийк.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]