Yaris WRC с нова визия през сезон 2021

Днес от Toyota Gazoo Racing показаха дизайна на своя Yaris WRC, който изключително много наподобява на техния хиперавтомобил за световните серии за издръжливост (WEC).

Под новата разцветка, японският тим продължава да разчита на своята концепция за рали автомобил използвайки я за пети и последен сезон, преди шампионата да завие към хибридните автомобили.

До момента Yaris WRC има зад гърба си 17 спечелени ралита и 322 специални етапа. През 2018-та от Toyota спечелиха титлата при производителите докато 2019 и 2020-та са годините в които се сдобиха и с титлите при пилотите.

Според информацията от Toyota, през сезон 2021 те ще продължават да работят по развиването на автомобила, като за сега няма яснота какви ще са обновленията.

От към екипажи, те отново ще разчитат на Себастиен Ожие/Жулиен Инграсия, Елфин Евънс/Скот Мартин и Кале Рованпера/Йоне Халтунен за представянето им във всички състезания от тазгодишния календар.

Сезон 2021 трябва да стартира следващата седмица с рали „Монте Карло“, което няма пълна яснота дали ще получи благословията на френското правителство.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3036 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]