WRX със съвместен договор за участие с DTM на Хокенхайм

click

Световния шампионат по раликрос (WRX) сключи договор със световния съвет по моторни спортове (WMSC) за съвместно провеждане на кръг от шампионата редом с този на DTM (немски шампионат за туристически автомобили) на пистата в Хокенхайм Германия (1-3 Май, 2015).

Хокенхаймринг е построен през 1932г. и е дом на германския кръг от Формула 1, както и на немския шампионат за туристически автомобили от самото му създаване през 1984г. Работейки заедно с “Apex Circuit Design” собствениците на съоръжението започнаха работа по изграждането на специално направено трасе за раликрос, което ще бъде разположено в известната стадионна част „Sachs Arena”.

Заедно с WRX и DTM зрителите ще могат да бъдат свидетели и на състезания от Porsche Carerra Cup Deutschland, FIA Formula 3 European Championship и новия шампионат Audi Sport TT Cup.

Мартин Анаий, мениджър на WRX се изказа позитивно по темата. „ Това е голяма чест да си партнираме с DTM в тяхното откриващо състезание през 2015-та на Хокенхайн. Ние сме изключително впечатлени от професионализмът на ITR, които менажират DTM и нямаме търпение да покажем на германските фенове, колко е специален нашият спорт. Съществува натурална връзка между нас, благодарение на Матиас Екстрьом, който участва и в двата шампионата.”

StartПилотите от DTM на старта в Хокенхайм

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]