WRC Рали Швеция 12-15 Февруари

10506859_728206167286599_7048410694562864527_o

Вторият кръг от световният рали шампионат е състезанието с най-екстремните условия в календара рали „Швеция“. Центърът е в Карлстад, но отсечките на ралито и сервизният парк отново ще са на 80 километра от града в Хагфорс. Както вече е по традиция през петъчният ден екипажите ще преминат и през специалните етапи на територията на Норвегия.

Дължината на състезанието е 1 441 километра, от които 308 състезателни разделени на 21 специални етапа. Най-дългия специален етап е Vargasen (24,63 km), който ще се кара два пъти в събота. Супер специалният етап в Карлстад ще се кара изцяло на тъмно, докато всичките заснежени горски отсечки ще се карат през деня.

Заявени са 50 автомобила, като към тях ще се присъединят още 50 коли от класът на историческите. Петер Солберг ще вземе традиционно участие със своят Ford Escord Mark 2 при историческите автомобили. Във WRC ще участват 17 автомобила, като пилотите Дани Сордо и Юхо Ханинен няма да вземат участие в състезанието. На мястото на Сордо ще кара Хейдън Падън а за отборът Hyundai Motorsport N ще направи своят дебют Кевин Абринг.

Към екипажите във WRC2 се присъединяват и момчетата от DMack Яри Кетома /Кай Линдстрьом и Еивинд Бриндилсен/ Андрес Фредриксон. Освен тях ще вземат участие Понтус Тидеман/ Патрик Барт, Андрес Грондал/ Роджър Еилертсен и други, правейки битката в този клас доста сериозна.

Повече от интересно е да отбележим, че тази година паралелно с шведското рали феновете на състезанието ще бъдат свидетели в петък на кръг от шампионатът по раликрос на лед. Самото състезание ще се проведе на същото място, където е и супер специалният етап от ралито. Специален участник в този шампионат е не кой да е а двукратният световен рали шампион Маркус Грьонхолм.

На живо

Можете да гледате на живо трите специални етапа предвидени за излъчване на нашата страница от менюто видео – на живо. Или директно от този линк. Часът на излъчванията е съобразен с българската времева зона.

Часови график в българско време

1401207_051_MEEKE

Полезни връзки

jivoservizzaqvkiraliradiovremena2

 

 

 

 

Видео от тестовете

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]