WRC Рали Португалия 30-01 Юни

Дойде и времето за рали „Португалия“, едно от най-посещаваните ралита в Европа. Надпреварата по традиция е изключително популярна сред състезателите по целия свят. През тази година са се заявили 94 екипажа от 23 страни, счупвайки рекорда за най-много заявки на рали „Португалия“ от 2006-та.

14 от екипажите ще участват зад волана на WRC автомобил, включително дебютанта с такъв автомобил Гъс Грийнсмит, завърналият се при Тойота Юхо Ханинен и чехът Мартин Прокоп.

През тази година състезателната дистанция на португалското макадамово рали е от 310.52 километра, разделени на 19 специални етапа, като дължитаната на състезателните километри е променена с едва четири километра спрямо миналата година.

Откриването е предвидено за четвъртък в Коймбра, както и шейкдаунът в Паредес. Същинската надпревара започва в петък с етапи в околностите на Арганил, като така се завръща към своята история. Съботния ден е най-тежкия от целият уикенд с две преминавания през най-дългата отсечка от състезанието 37.6 километровият SS Amarante. Екшъна в неделният ден ще се концентира изцяло около класиката Fafe, с две минавания през колоритната отсечка.

„Шампионата се нажежава и ние сме наясно, че трябва да дадем всичко от себе си ако искаме да триумфираме – коментира Адреа Адамо, шефът на Хюндай, който за пореден път реши да изпрати Микелсен на скамейката и да се довери на Льоб. – Изборът ни на екипажи ни дава най-добрата възможност да достигнем нашият потенциал, но въпреки това сме наясно, че нашите съперници също ще натискат. Работам здраво за да подобрим всеки един аспект от нашата работа.“

На Живо

От телевизия Ring BG са предвидили излъчването на два специални етапа на живо от 17:00 ч. На 1-ви юни и от 14:00 (Пауър Етап) на 2-ри юни. За предаванията след всеки ден от ралито можете да проверите в програмата на телевизията.

Часови график (българско време)

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]