WRC: Рали Мексико 5-8 Март

10960060_733800790060470_291709673354348037_o

Вече превърнало се в традиция, рали „ Мексико” е първото изцяло на макадам състезание през годината. За втори пореден път ралито е базирано в петия по големина град в Мексико, Леон. Отсечките са разположени в добре позната за екипажите територия на Сиера де Лобос и планините на Гуанахуато, северно и източно от градът. Дължината на ралито е 994 км., като 395 км. са разделени на 24 специални етапа. Най-дългият специален етап е вече класическият 58,82 километров Guanajuatito, който ще се кара само един път в последния неделен ден от състезанието.

Рали „Мексико” само по себе си винаги ни е впечатлявало с множеството си качества и факти. Състезанието е най-посещаваното от календара, най-високото със своите 2 737 м. и разполага с едни от най-дългите и тежки отсечки в шампионата. Но въпреки това, заради отдалечеността си от Европа е едно от най-слабите от към заявки, като през тази година те са 35 на брой. 15 WRC, 11 WRC2 и 9 екипажа заявени за националния шампионат на Мексико.

Един от големите фактори в това състезание е стартовият ред, който през тази година е спрямо класирането в шампионатът което означава, че никак няма да е лесно за Себастиан Ожие и Жулиен Инграсия да стартират първи чистейки трасето за другите екипажи. Младоците от M-Sport ще се борят за натрупване на опит най-вече на високите места, където мощността на двигателите спада с над 20%. При Citroen, Мадс Остберг ще стартира с увереност знаейки, че може да разчита на доста голяма скорост по мексиканските трасета, а до колкото до Мийк ще гледа да завърши без големи драми състезанието.

При Hyundai се завръща отново Дани Сордо, след нелепият си инцидент с колело по-рано тази година. Корейският производител вече направи тестове със скоростната кутия с планка, но се очаква тя да бъде внедрена най-рано за рали „Аржентина” след един месец. За рали „Мексико” отборът е направил промени по инжекторите на автомобилите и редица други промени по двигателя.

Полезни връзки

raliradiozaqvkijivoservizvremena2

 
 
 
 
 
Можете да гледате на живо трите специални етапа предвидени за излъчване от нашата страница (Видео-> На живо) или директно от този линк.

 

Sebastien Ogier and Julien Ingrassia - Action

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]