WRC Рали Корсика 6-9 Април

През тази година не само при автомобилите настъпиха промени, но и по календара на шампионата. Благодарение на това през този уикенд ще бъдем свидетели на рали „Корсика“.

Да едно от най-култовите състезания в историята на шампионата бе преместено през този месец, което всъщност не е чак толкова зле.

Разпределението на силите не е било толкова неясно от години, като на рали „Корсика“ очакваме интригата да се заплете още повече.

През тази година състезанието разполага с 10 специални етапа, но все още в сметката са два с дължина от 48 километра и още два с над 50 километрова състезателна дистанция. Основната промяна  в ралито с „10 000 завоя“ е скъсяването на общата състезателна дистанция спрямо миналата година на 316 километра.

Схемата с обиколката на острова от 2015 продължава с пълни сили, като за пореден път огромен фактор за това бе финансирането на състезанието от страна на множество различни общини. Това обаче е един логистически кошмар за медии и отбори. Рали „Корсика“ отново ще бъде базирано в Бастия.

Общо са заявени 83 екипажа, като 12 от тях са с WRC автомобили. В WRC2 са се заявили още 15 екипажа. Фаворит за победата отново е Себастиен Ожие, но редица медии поставят Крис Мийк изключително близо до французина. През този уикенд от Ситроен ще разполагат с вече с три автомобила, като Крейг Брийн и Стефан Лефевр ще имат шанса да се докажат в асфалтовата надпревара.

Екипажите на Хюндай също не са за подценяване. Тиери Ньовил винаги е имал добра скорост на асфалт, както и Дани Сордо. При Тойота нещата стоят също доста близо, като японският производител  си е написал домашните за това състезание.

Битката в WRC2 също ще бъде на ниво. Сред заявените са Андреас Микелсен, Тиму Сунинен, Ян Копецки, Оле Кристиан Вейби, Стефан Саразен и Бриан Буфие. Това ще допринесе за едно още по-вълнуващо състезание, въпреки че очакванията са Микелсен да победи в надпреварата с огромна разлика спрямо конкурентите си.

На живо

Предвидени са за излъчване на живо само два етапа, но въпреки това ще могат да се гледат изцяло безплатно и в HD формат. В събота ще бъде излъчен етапът SS8 Novella 2 (17,25 km) от 16:50 ч по Ред Бул ТВ (линк). Докато вторият излъчван етап на живо е SS10 Porto-Vecchio-Palombaggia (Power Stage), който ще можете да гледате на български по БНТ HD от 12:00 часа в неделя.

За да отговарят часовете в този списък с българската часова зона добавете + 1 час.

Полезни връзки

[maxbutton id=“1″] [maxbutton id=“2″] [maxbutton id=“4″][maxbutton id=“3″]

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]