WRC Рали Арктик на крачка от това да бъде без публика

Само няколко дни след края на рали „Монте Карло“ излезе информацията, че от местната областна власт на Лапландия официално е забранила събирането на повече от 50 човека на едно място. Това решение е било взето в понеделник, като очакванията са забраната да продължи до края на месец февруари.

Рали „Арктик“ ще се проведе в дните 26-28 февруари влизайки в календара на WRC на мястото на снежното рали „Швеция“. Финландското рали най-вероятно ще трябва да се съобрази с новите рестрикции, като шансовете да се проведе без наличието на публика са много вероятни.

Да припомним, че световния рали шампионат стартира на рали „Монте Карло“ със забранен достъп на публика до етапите. Дори бе обявена и парична санкция от 136 евро за нарушителите на тази забрана.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3229 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]