WRC: Рали Австралия 12-14 Септември

mve_rallyaазu_20130913_3146

През  тази година за четвърти път WRC ще посети източното крайбрежие на Австралия и за трети,  ще бъде базирано в град Кофс Харбър. Отсечките са изцяло макадамови в радиус от 55 километра от центърът на ралито. Дължината на цялото състезание е 946 километра от които 319 състезателни, разделени на 20 специални етапа. Най-дългият специален етап е Nambucca  (49,37км) и ще се кара два пъти през съботният ден. Освен екипажите за WRC, австралийското рали ще бъде и кръг от националният шампионат. Една от новостите е супер специалният етап Hyundai Super Special.

Към обичайните заявените  общо 20 екипажа за WRC и WRC2, ще се присъедини екипажът Аткинсън/ Превот зад воланът на Hyundai i20 WRC. Атко, е готов на всичко за да се докаже и завоюва волан за следващият сезон в отборът на Hyundai.

При Citroen и двата им екипажа взимат своето второ участие на това рали, а през миналата година и двата отпаднаха. Техните автомобили ще са с настройките от рали „Сардиния”, Мийк ще бъде зад волана на своят автомобил от рали „Финландия” а Мадс Осберг ще бъде зад воланът на автомобилът, който използва в Аржентина и Полша.

M-Sport, ще се надяват на добър резултат след този изключително тежък сезон. Тук Хирвонен ще бъде зад воланът на своят автомобил от Финландия. Елфин Еванс ще бъде зад воланът на този с кпйто участва Хенинг Солберг на рали „Мексико” 2012. Роберт Кубица, ще е зад воланът на старият автомобил на Латвала и Ньовил, който за последно бе каран от полякът на рали „Монте- Карло”.

Във Volkswagen екипажите ще се борят за титлата, след като практически и трита все още имат математическият шанс да станат световни шампиони. Ожие ще седне зад воланът на своят автомобил от Сардиния и Португалия, Латвала  ще бъде зад воланът на този от Швеция и Финландия.

Полезни Връзки

zaqvkivremena2jivoservizraliradio

 

 

На живо по BT Sport 2 (Виж часовият график) -> Линк

 

12mve_rallyau_20130915_1483

Видео

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]