WRC промоутъра преговаря с Netflix за създаването на документална поредица

Thierry Neuville

Американският портал DirtFish разкри, че от промоутъра на световния рали шампионат са се свързали с Netflix относно продуцирането на документална поредица в стила на изключително популярната „Drive to Survive“, която увеличи драстично интереса към Формула 1.

Информацията за това идва от самия директор на събитията на промоутъра Саймън Ларкин, който е разкрил на Dirtfish информацията по време на рали „Хърватска“. Ларкин е обявил, че има подобен разговор, но за сега не се е стигнало до конкретно споразумение.

Според генералния директор на промоутъра на WRC Петер Тул, обаче, трябва да се внимава с подобен модел.

„Убедени сме, че от към медийно отразяване и гледаемост WRC постига добри резултати, понеже можем да сравняваме данните с други шампионати. Да имаме още какво да подобрим, но като цяло смятаме, че сме на второ място след Формула 1 по гледаемост. Да, разликата ни с Формула 1 е огромна, но ние не искаме да се сравняваме с тях.

„Смятам, че Drive to Survive се появи в правилното време. Според мен трябва да сме внимателни, понеже продуцирането на такава поредица не означава автоматичен успех. Това се вижда в момента при други шампионати. Към момента почти по 10 пъти годишно се свързват с нас продуценти с предложение да направят подобна документална поредица, но ако тя не се намира в платформите на Netflix или Amazon, никой няма да я гледа.

Да, може да я качиш в YouTube, но отново никой няма да я гледа. Проблемът с YouTube е, че ако никой не я гледа, то всеки ще разбере, че не се гледа“, разяснява Петер Тул.

Информацията за тази евентуална документална поредица идва няколко дни след, като от промоутъра на WRC разкриха, че ще тестват на рали „Португалия“ възможността да излъчват на живо радио комуникациите на екипажите с отбора. Това обаче още не е съгласувано с отборите и няма яснота дали ще види бял свят.

От промоутъра също така обмислят възможността да показват повече данни за състоянието на автомобилите по време на живите предавания като смятат, че може да помогне на отборите в тяхната работа.

„В момента инженерите разбират за това какво се случва с автомобилите само след като ги закачат за компютрите си в сервизния парк – разяснява Ларкин. – Ние имаме възможността да предаваме на живо повече данни, като например налягането на гумите, налягането на маслото и други. Смятам, че тези детайли биха помогнали за по-доброто разказване на историите.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]