WRC приветства новата хибридна ера с нов по-дълъг календар

Един доста интересен сезон 2022 ни очаква догодина. Освен влизането в новата хибридна ера световния рали шампионат ще разполага с обновен и по-дълъг календар.

Едно от новите попълнения през сезон 2022 е завръщането на рали „Нова Зеландия“. Макадамовите етапи около Оукланд отново ще бъдат част от WRC след десет годишна пауза. Това ще бъде 32-рото издание на надпреварата като кръг от WRC и ще се проведе в края на септември.

Успешното рали „Хърватска“ си подсигури втори сезон в WRC бивайки първото асфалтово рали в календара и трети кръг след рали „Монте Карло“ (20-23 януари) и рали „Швеция“ (24-27 февруари).

Желанието на проуотъра на WRC за 50 на 50 кръгове в Европа и извън нея е на път да се случи ако COVID-19 ситуацията по света го позволи. Един от тези кръгове извън стария континент е рали „Сафари“ (23-26 юни), което се очаква да приеме за втори пореден път световния рали шампионат след дългогодишно отсъствие. Постоянно отлаганото рали „Япония“ отново е част от календара и отново е поставено на последно място в схемата в дните 10-13 ноември.

„През следващата година световния рали шампионат влиза в своята 50-та годишнина и ние трябва да разполагаме отговарящ на ранга календар – коментира Йона Себел директор на WRC промоутъра.

„С удоволствие приветстваме Нова Зеландия, състезанието което има дълга история в шампионата. За съжаление пандемията постави света на колене, но с времето което се възстановява се възстановява и WRC. Тазгодишния календар е доказателство за това бивайки една важна крачка напред.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3170 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]