WRC обяви календара за сезон 2016

Rally Monte Carlo 2015

Световният рали шампионат на ФИА разкри във вторник евентуалният календар за сезон 2016. От предварителният преглед става ясно че, организаторите на шампионата ще заложат на формулата от 14 кръга, вместо 13. Тази промяна произлиза от желанието на организатори и отбори за включването на кръг в Китай.

За последен път WRC бе на гости в азиатската държава през 1999 година. През новият сезон рали „Китай” ще бъде изцяло асфалтов кръг базиран на 70 километра от Пекин, като се очаква да се проведе в началото на месец Септември. Въпреки това надпреварата все още не е потвърдена с оглед подписването на договор между ФИА, промоутъра на WRC и организаторите на състезанието.

Друга основна промяна е и смяната на датите на рали „Австралия”. Страната на озитата ще затваря сезон 2016, като последен кръг от шампионата. Рали „Великобритания” също разменя своята позиция и ще е предпоследен кръг (28-30 Октомври).

Под въпрос обаче са все още рали „Монте-Карло” и рали „Франция”, които вече традиционно остават висящи до последният момент. Официално календарът ще бъде представен след срещата на ФИА в края на годината.

Заснемане

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]