WRC на Китай е под въпрос

CppWy1-UAAA-N3Y

Изключително важен въпрос се дискутира тези дни по високите етажи на WRC и ФИА. Причината е множествените проблеми относно организирането на предстоящия кръг от шампионата в Китай. Един от основните проблеми е финансов, като според редица местни източници някои от спонсорите на надпреварата са се отказали в последния момент. Това слага под огромен въпрос дали надпреварата ще се проведе въобще през тази година. За съжаление все още няма яснота нито от страна на организаторите, нито от страна на ФИА и промоутъра, което вкарва в неведение отборите.

Рали Китай е едно от най-трудните от логистична гледна точка състезания, и една такава новина заедно с прекалено късно официално становище от страна на ФИА и организаторите може да доведе до сериозни разходи за отборите.

CplDh-KW8AEeF12

Заедно с драмата относно финансирането на състезанието през последните седмици в Китай бушуват доста сериозни валежи, като голяма част от трасетата са разрушени. Според източните на които се базираме, има вероятност надпреварата да остане с 200 състезателни километра, което е със 100 по-малко от задължителния минимум за кръг от WRC. От китайското правителство са заявили че, няма как да поправят останалата част от трасетата и преходите на време, което допълнително намалява значително завръщането на Китай в календара през тази година.

CpkKBRIW8AAJuWd

CpkKBRIXgAAepNo

CpnOfHqVUAAqXLu

CpkKBRLWEAAi98I

Ние от нашия екип ще продължаваме да следим темата.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]