WRC иска да се завърне в САЩ и Китай

Мениждъра на WRC в оставка Оливиер Сиесла, вярва че завръщането на шампионата в ключови пазари като  Китай и САЩ, ще допринесе за привличането на още заводски отбори за в бъдеще.

Световния рали шампионат от доста дълго време отсъства от два от най-големите пазари в света и въпреки опитът от 2016-та за състезание в Китай, темата продължава да е във фокуса на промоутъра.

За последно WRC бива в Китай през 1999г., докато в САЩ шампионата бива за последно през 1988г. с последното издание на рали „Олимпус“ в Такома.

„Трябва да занесем рали спорта до най-големите авто пазари САЩ и Китай – коментира Сиесла, който се очаква в края на месец юли да предаде щафетата. – Ситуацията с COVID-19 определено ни задържа, но това са цели за в бъдеще.“

От друга страна Сиесла вярва, че промените стартиращи от 2022 г. са атрактивни за настоящите производители участващи в шампионата, така и за бъдещите такива.

„Хибридите определено ще бъдат един много важен аспект в привличането на заводски отбори в шампионата. Въпреки това хибридността е една малка част от един голям проект. В момента ние разполагаме с най-добрите пилоти на света, както и най-впечатляващата видео продукция.

„Отделно от това разполагаме и с много полезна платформа за развитие, на гуми и горива, както и място за разработване на нови технологий. Световния рали шампионат е едно уникално място в което може да се тества във всякакъв вид условия от сняг, до пясък, асфалт, кал, студ и жега“, допълва Сиесла.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]