WRC гледа към моделът на Мото GP

C2lAGcHXcAAI3OC

От ФИА са започнали да проучват структурата на отборите в Мото GP, като възнамеряват да я приложат в Световният рали шампионат.

Акционерите на WRC са притеснени от настоящото ниво на влияние върху спорта от страна на производителите, което се породи след несъгласието на тимовете за разрешаването на по-късното хомологиране на Поло 2017 за частна употреба.

Рали директорът на ФИА Ярмо Махонен иска независимите отбори да са от по-голямо значение, както се прави в Мото GP със сателитните отбори.

Понастоящем има шест заводски отбора в Мото GP, които предлага поддръжка и различни видове подкрепа на частни тимове носещи името сателитни. През миналият сезон сателитни отбори победиха в три кръга от шампионата, като присъствието им на челото с всеки изминат сезон все повече се увеличава.

„Ние дискутираме от около две или три години че, трябва да развием шампионат за частни тимове, като разбира се ще има място и за заводските такива – обяснява Махонен пред английското издание Autosport. – Вече този въпрос е на дневен ред и ще проучим какво можем да направим за сезон 2018 и за в бъдеще.

„Ние проучихме и други дисциплини като Мото GP, в които участват частни и заводски отбори. Това обаче не означава че, ще трябва да откажем заводските представители защото единствено в рали спорта те са представени наистина. Смятам че,времето да модернизираме спорта е дошло.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3300 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]