WRC в Индия?

Настоящият рали шампион на ФИА Азия-Пасифик рали шампионатът (APRC) Гаурав Жил смята, че рали „Индия“, което е част от APRC , може да отговори на нужните стандарти за да бъде част от световният рали шампионат. Жил, който е многократен шампион в APRC и по националност е индиец, смята също че освен пълна подкрепа от странана отборите ще има и сериозна конкуренция и много желаещи за участие.

Рали „Индия“ е първото моторспорт мероприятие под егидата на ФИА след Гран при на Индия от Формула 1, което  за последно се проведе през 2013.

Според редица източници организаторите на надпреварата са започнали преговори с промоутъра на WRC, като вече са част от големият брой държави желаещи да приютят кръг от шампионата.

„ APRC бе голямо събитие за нашата страна, очаквам някой ден да дойде и WRC при нас – коментира Жил. – Това от своя страна изисква доста сериозна логистическа подкрепа за отборите. Сигурен съм, че за да привлечем шампионата ще трябва да се подходи изключително сериозно и с време, защото очакванията на заявените състезатели при кръг от WRC от страна на организаторите е около 125 екипажа. Това е цел която може да се постигне в близките години.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3298 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]