World RX прекосява океана

83b78921-2dbf-4b3d-b563-e98bbbd873d4

През този уикенд световният рали крос шампионат прекосява океана след едномесечна почивка, за канадския кръг от шампионата.

За трета поредна година World RX е част от канадския моторспорт фестивал “ Гран При на трите Реки“ (GP3R), който чества своето 47-мо издание.

Лидерът в шампионата Матиас Екстрьом ще защитава своята позиция от Петер Солберг, като след половин сезон разликата между двамата е от 5 точки.  “ Три победи до сега не е зле, но за съжаление си тръгнахме от домашното ни състезание без трофей, което си бе разочароващо“, признава Екстрьом.

„След Холджес аз пътувах до Зандвоорт за последният кръг от DTM преди лятната ваканция, която прекарах на езерото Гарда.“

Плътно зад Екстрьом и Солберг е пилотът на Hoonigan Racing Андреас Бакеруд, който записа едни доста трудни победи в Норвегия и Швеция. Неговият съотборник Кен Блок също ще вземе участие в канадското състезание зад волана на подготвения от M-Sport Ford Focus RX.

Тими Хансен и Себастиан Льоб също ще присъстват, като канадското състезание е поредното ново предизвикателство на рали легендата. Докато Тими Хансен се занимаваше с физическа подготовка, Льоб взе участие в ралито на коприната, в което имаше сериозни шансове за победата, но 4 часово наказание го извади от борбата.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]