World RX: Титлата при отборите се решава в Аржентина

press%2f2016_10_lat_ekstrom_%28402%29

В последният кръг от световния рали крос шампиона ще бъдем свидетели на поредната епична битка между отбори. Само 17 точки разделят EKS и Пежо-Хансен, затова всичко ще се реши през този уикенд в Аржентина, където отборите имат шанса да спечелят цели 56 точки.

В класирането при пилотите Матиас Екстрьом е вече шампион за 2016, след като успя да събере достатъчно точки в предпоследният кръг в Германия.

Въпреки това, битката за второ и трето място също ще се решава в Аржентина. Петер Солберг, Андреас Бакеруд и Йохан Кристоферсон имат минимална разлика и реални шансове да вземат втората позиция в шампионата.

„Ние все още имаме възможността да вземем титлата при отборите – обяснява Себастиан Льоб, който кара за отборът на Пежо-Хансен – Няма да е лесно, но вече няколко пъти видях че, в този шампионат може да се случи всичко. Ние ще се борим до самият край!“

Съотборникът на Льо, Тими Хансен смятам че, от голямо значение за победата за отбора ще бъде представянето на колата. „Пежо 208 RX спецификацията за 2016, е доста по-бърза от тази през 2015. Затова се надявам за топ резултати и да вземем титлата за втора поредна година“, заяви Тими Хансен.

Заедно с редовните участници за пореден трети път пилотът от DTM Тимо Шайдер ще вземе участие зад волана на Seat Ibiza заедно с Рене Мюнич, докато Рейнис Нитис ще се появи за трети път зад волана на Форд Фиеста подготвена от Олсбергс. Европейският шампион в група N, Ник Джоунс ще направи своят дебют зад волана на Мини Купър RX за отборът на JRM Рейсинг.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]