World RX се мести в Португалия

След един нажежен първи кръг в Каталуня е ред на пистата Моталегре. Португалския кръг от шампионата е един от най-трудните за суперкар автомобилите поради своята висока надморска височина.

Пилота на PSRX Фолксваген Швеция, Йохан Кристоферсон пристига в Португалия, като временен лидер в шампионата, след като победи в Барселона.

„Щастлив съм да започна сезон 2018 с победа. Вече съм се фокусирал изцяло върху втория кръг в Португалия – коментира Йохан Кристоферсон, който взе световната титла през миналата година. – Конкуренцията е изключително силна и съм сигурен че, моите съперници ще пристигнат в Монталегре още по-подготвени и решени да запишат добър резултат.“

Намирайки се в северната част на Португалия в близост до границата с Испания, вече превърнала се и в иконична надпреварата, е едно от най-популярните събития за феновете на световния рали крос.

През миналата година победител бе Матияс Екстрьом завършвайки пред Себастиен Льоб и Йохан Кристоферсон. С оглед миналогодишното си представяне пилота/собственик на отбора EKS Ауди Спорт ще се опита да даде всичко от себе си особено след като бе дисквалифициран от надпреварата в Каталуня.

18 суперкар автомобила ще стартират през този уикенд включително и двукратния победител в Португалия Петер Солберг, който се намира на три точки от своя съотборник Йохан Кристоферсон. Определено конкуренцията е голяма в лицето на Андреас Бакеруд, Тими Хансен, Себастиен Льоб и др.

Един от новите отбори, този на GRX Taneco се отправя към Португалия с обновен оптимизъм, след като Никлас Грьонхолм, син на Маркус Грьонхолм, записа четвърто място в Барселона.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]