World RX влиза в нова ера, след като разрешиха участието на бензинови автомобили

Световният раликрос шампионат на ФИА ще поеме нова посока през сезон 2024. В топ категорията World RX вече ще имат право да се състезават автомобили, задвижвани от гориво, които ще се изправят в директни битки с настоящите електрически машини.

„С навлизането във второто десетилетие на World RX сме изключително развълнувани да обявим новата ни концепция, наречена ‘Битката на технологиите'“, коментира Арне Диркс, мениджър на промотъра.

„През последните две години се наслаждаваме на RX1e и виждаме потенциала на тази категория, както и страстта и изключителните битки в Euro RX. Отборите и пилотите много харесаха тази идея за комбиниране на двете концепции, и смятаме, че новият формат ще привлече още състезатели и фенове.“

Заедно с това е решена и промяна в състезателния уикенд. Максималният брой участници за битката за титлата ще бъде ограничен на 16, като участие ще имат право и състезатели извън заявените а сезона в единични надпревари.

World RX също така ще има нов доставчик на гуми от сезон 2024. Американският производител на гуми Hoosier ще поеме юздите от Cooper Tyres, като доставчик на World RX.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]