Volkswagen безапелационни и в Уелс

WRC Rally Great Britain 2015

WRC Rally Great Britain 2015

Себастиан Ожие и Жулиен Инграсия за пореден път доказаха защо са коронованите шампиони за този сезон. Френското дуо успя да вземе победата в един кален маратон в Уелс  с преднина от 26 секунди пред техните конкуренти от Citroen, Крис Мийк/Пол Найджъл. Въпреки тяхната безапелационна победа, френският екипаж със сигурност духом не бе по трасетата а в Париж, с оглед на случващите се ужасни събития във френският град.

Sébastien Ogier (F), Julien Ingrassia (F) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally Great Britain 2015
Себастиан Ожие: „ Това бе едно много трудно за Жулиен и мен рали. Искаме да посветим победата си в Уелс на жертвите от ужасяващите атака в Париж. За нас лично, това е един жест, на който не трябва да се гледа с лека ръка. Смятам че, тези чуства се споделят от цялото семейство на WRC. От спортна гледна точно, резултата е върхът на айсберга на един виртуално перфектен сезон. Решихме да не взимаме рискове в пауър стейджът в неделя.”

Крис Мийк и Пол Найджъл не изневериха на очакванията и се представиха доста добре. Въпреки множеството си несгоди и липса на постоянство в определени моменти през годината англичанинът доказа че, той е единственият пилот разполагащ със скорост доближаваща се до пилотите на Volkswagen. „ Уикендът ни зад волана на DS3 WRC бе изключително спокоен”, заяви Мийк. „Ралито беше трудно, но със сигурност му се насладих. Завършвайки на втората позиция в Уелс е добър начин да приключим сезона и да вземем второто място при поризводителите.”

P-20151115-00561_News

Плътно зад екипажа на Citroen  с пасив от само 10 секунди завършиха победителите от рали „Испания” Андреас Микелсен/Ола Флоене. Норвежецът показа едно добро темпо през целият сезон затвърждавайки очакванията на своят отбор. Четвъртата позиция е за испанският тандем Дани Сордо/Марк Мартин. Екипажът е най-добре представилият се зад волана на i20, като за пореден път се доказа, като ключова фигура в отбора. Зад испанците с пасив от 9.2 секунди зад тях завършиха техните съотборници, Хейдън Падън/Джон Кенард. Рали „Уелс” не беше никак лесно предизвикателство за тях, особенно проблемите със скоростната кутия и различни други дефекти, които даваше i20. Въпреки това младият новозеландски пилот се представи доста по-добре от съотборникът си Тиери Ньовил, който отпадна още вчера поради обръщане по таван.

2015 World Rally Championship / Round 13 / Rally of Wales GB // 12th - 15th November, 2015 // Worldwide Copyright: M-Sport/McKlein

На 8.6 секунди от вторият екипаж на Hyundai и на шеста позиция приключи екипажа на Елфин Еванс/Дание Барит. „ Като цяло смятам че, се правихме добре през уикенда”, заяви Еванс. „Ако не бяхме спукали гума щяхме да завършим на четвърта позиция. Условията направиха работата ни доста сложна, но това все пак е чарът на това рали.”

Челната десетка се затваря от Мадс Остберг, Стефан Лефевр, Роберт Кубица и Лоренцо Бертели.Излязоха слухове из сервизният парк на Уелс, че Роберт Кубица вероятно няма да вземе участие в WRC догодина.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]