Volkicar на обучение за безопасно шофиране на лед в Батак

Volkicar on ice _race2

През изминалия уикенд в град Батак се състоя обучение на лед с Volkicar, в което се включиха шестима турски пилоти – Осман Уугур, Алпер Сертепе, Онур Челикяй – участници в турския рали шампионат, както и  Огур Челикяй, Сердар Джанбек и Мустафа Йостюрг.

Събитието бе организирано от Тезджан Мустафов. Неговата цел бе пилотите да развият умения за шофиране върху специфична повърхност, да придобият опит при управляването на автомобил в опасни и неочаквани пътни ситуации.

Volkicar on ice_race3

Обучението протече в няколко етапа – брифинг за безопасност, опознаване на състезателното трасе, индивидуални тренировки и обиколки с времеизмерване. Наставленията на организатора към пилотите, преди и след всеки етап от обучението, им помогнаха да подобрят времената си, да карат по-технично и да използват придобитите умения при рали състезания.

Volkicar on ice_trainingБяха представени техники за влизане и излизане от завои, ускорение, спиране и разглеждане на спирачния път. Благодарение на инструкциите от страна на организаторите, пилотите успяха да коригират грешките си, научиха как да управляват безопасно автомобилите Volkicar в условия на лед, а на индивидуалните тренировки успяха да усъвършенстват уменията си.

Трасето, на което се проведе обучението, е с обща дължина 620м и се състои от 3 части – скоростна, по-бавна, технична част и част с много обратни завои. Конфигурацията се състои от 3 обратни завоя, 4 S-образни, 1 ляв и един десен завой от по 90 градуса. Трасето има бърз и лек характер и позволява автомобилa да държи едно и също скоростно темпо. Най-добро време даде Огур Челикяй (35.630).

Volkicar on ice_participants

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]