Toyota с тестове на Yaris WRC в Тоскана.

1526917_669488729774684_934837220_n
Снимка: интернет

Японският производител има сериозна история в светът на световният рали шампионат и възнамерява все още да записва своето име в историческите книги на автомобилните надпревари. Toyota, планират евентуално участие в шампионата през 2017-та, като внедрят в своят автомобил хибридният 1.6 л.  двигател Hybrid-R, който вече е разработен от Toyota за моделът им Yaris и бе представен на изложението във Франкфурт миналата година.

toyota-yaris-hybrid-r-concept-2013-frankfurt-auto-show_100438212_l
Снимка на хибридният модул в Yaris Hybrid-R.

Преди няколко дни, спортното подразделение на Toyota даде старт на провеждането на тестове в Тоскана,Италия(Видео). За тестови пилоти бяха поканени Стефан Саразен и финландеца Себастиан Линдхолм, който също е взимал участия във WRC и IRC заедно с екипът на Subaru, както Саразен.

Според известното списание Autosport, тестът ще продължи цяла седмица.Като за него се грижат момчетата от Motorsport Italia, които имат опит в логистиката и техническото развитие във WRC с участията си заедно с Mini.

1 (1)Изминаха цели 15 години от както видяхме последният автомобил на Toyota да се подвизава във WRC, но все още няма никакви официални данни за тяхното завръщане. Едно е сигурно, TMG са се захванали с тестове,което вещае едно добро бъдеще.

1
Toyota Yaris Hybrid-R

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3298 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]