Toyota с активна подготовка на Yaris Rally2 във френските Алпи

Toyota Gazoo Racing работят активно по финалните щрихи на своя Yaris Rally2. Японския тим възнамерява да направи дебюта на своя автомобил на рали „Монте Карло“ (25 – 28 януари). Именно поради тази причина екипът на Яри-Мати Латвала прави своята подготовка именно във френските Алпи.

Зад волана към момента се знае, че е бил Стефан Леферв, който е считан по-скоро за потенциален частен клиент на Toyota вместо за пилот на тима.

„Доволни се от това как се развиха нещата – коментира техническият директор на Toyota Gazoo Racing Том Фаулер за dirtfish. – Колата се представя добре и сме в очаване на финалната хомологационна инспекция от ФИА през тази седмица.

„Миналия уикенд всичко бе на тема Монте Карло. Но също така симулирахме различни сценарии за нашите Rally2 автомобили. Например правим симулация за подготовка за състезание което ще се проведе през следващия уикенд в което нашият автомобил ще участва. Именно по този начин работят частните екипи.“

Състезанието което визира Фаулер е рали „Деволуи“ (9-10 декември) в което Yaris Rally2 ще направи своя европейски дебют в ролята на форлоифер (0-ла). Не е ясно кой ще бъде зад волана на автомобила, но се спрягат имената на Сами Паяри и Юхо Ханинен.

В рали „Деволуи“ ще се състезават заводските пилоти на Citroen Racing Николай Грязин и Йоан Росел, както и редица френски италиански състезатели.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3298 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]