Toyota пристига в Кения с ново окачване

В традиционното преди всяко състезание прессъобщение от Toyota Gazoo Racing WRT разкрива, че ще участват през този уикенд в рали „Сафари“ с подновено окачване. Целта на тази промяна е да се подобри представянето на GR Yaris Rally1, както и надеждността му.

„Трудно е да направиш каквито и да са кардинални промени по колата специално за това състезание. Въпреки това ние ще се с изцяло подновено окачване“, коментира Яри-Мати Латвала.

От Toyota Gazoo Racing WRT определено ще се целят в първото място на рали „Сафари“ след като до момента нямат нито една победа през този сезон.

„Рали Сафари е състезание, което очакваме винаги с нетърпение. През тази година състезанието определено ще се превърне в друг вид предизвикателство. Най-вече поради променените дати, които определено ще допринесат за още по-сложни от обикновените условия. Това се дължи най-вече на факта, че именно сега е дъждовният сезон. Всички знаем, че когато завали сцеплението е буквално нулево“, коментира Латвала.

В рали „Сафари“ от Toyota Gazoo Racing WRT ще разчитат на Кале Рованпера / Йоне Халтунен, Елфин Еванс / Скот Мартин и Такамото Катцута / Арън Джонсън.

„Очакваме условията да са доста по-кални, най-вече заради дъждовния сезон. Карали сме вече на дъжд и когато завали става много трудно за каране. Рали „Швеция“ не мина по план за нас и в момента сме жадни за добри резултати“, обяснява Кале Рованпера.

Намиращият се на второ място в битката за титлата Елфин Еванс оприличи рали „Сафари“ като едно приключение и също така смята, че доста често добрите резултати тук са си чиста лотария.

„Очаквам с нетърпение надпреварата. Към момента успяхме да спечелим добри точки след първите два кръга. Рали „Сафари“ може да се превърне в лотария. Трябва да намерим баланса между бързината и опазването на колата“, обясни Елфин Еванс.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]