Toksport WRT ли ще поеме програмата на Toyota в WRC2?

Все повече започват да се усилват спекулациите и слуховете, че Toksport WRT ще поеме програмата на Toyota Gazoo Racing в WRC2. Както знаете, японският тим ще получи официална хомологация за своя Yaris Rally2 през януари, като основната цел е да бъде продаван на частни отбори.

Според слуховете, от Toyota нямат желание да поддържат сами своите нови автомобили, тъй като основната им цел е да се състезават в Rally1. Но защо ще работят точно с Toksport WRT ?

Причината зад това решение се крие в това, че от Skoda Motorsport обмислят доста сериозно да се завърнат в WRC2 като заводски тим, като така най-вероятно ще прекратят съвместната си работа с Toksport.

Така, поддържаният основно от български механици тим разполага със значителен опит в WRC2, което би било изключително полезно за Toyota. Дали тези слухове са верни, това остава да се види.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3300 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]