TER с шампионат за исторически автомобили

Новините около „новосформирания“ международен шампионат, така наречения Tour European Rally (Европейски Рали Тур), продължават да летят. След обявеното партньорство с DMACK за създаването на DMACK TER2 Cup, между промоутъра и производителя на гуми дойде още едно споразумение за създаването на шампионат за исторически автомобили носещ името Tour European Rally Historic.

Новия европейски рали шампионат за исторически автомобили ще разполага със свой собствен календар включващ състезания, като рали „Антиб“. Така от TER създават още една паралелна концепция на вече съществуващ шампионат под шапката на ФИА, по подобие на тази с ERC (Европейски рали шампионат).

„След като обявихме, че рали „Антиб- Лазурен бряг“ ще се присъедини към нашия основен шампионат, дойде момента в който ние решихме да поемем в друга посока – коментира Лукас Гири, мениджър на промоутъра на TER. – След по-малко от година от както обявихме публично намеренията си успяхме да съберем едни от най-добрите специалисти, които да работят по този проект. Повече новини очаквайте съвсем скоро. Горд съм, че всичко започва да се случва.“

Пълните детайли около новия шампионат още не са ясни, като съвсем скоро се очаква да бъде обявен и календара, в който според промотъра ще бъдат едни от най-престижните ралита за класически автомобили в Европа. Не е ясно и дали някой от надпреварите участващи в календара на шампионата на ФИА ще бъдат част и от  този на TER.

Очакванията са TER Historic да разполага с идентичен подход при отразяването, както при TER с телевизионно отразяване в цяла Европа включително и България.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]