TER Рали Ипър 22-24 Юни

Дойде време и за рали „Ипър“. Да, едно от най-известните европейски ралита ще се проведе през този уикенд, като част от новосформираният шампионат TER. Още през миналата година организаторите на надпреварата се бяха заканили на  промоутърите на ERC, че ако не се случат редица промени те ще напуснат шампионата. В крайна сметка това се случи и надпреварата е вече част от европейският рали тур.

Въпреки, че е аут от ERC през тази година рали „Ипър“ отново чупи рекорди. Заявка за участие с R5 автомобили са подали над 34 екипажа. Общият брой на заявените екипаж е от уникалните 123 без екипажите заявени в историческите класове. „Вина“ за такъв впечатляващ списък до някъде е заради факта, че белгийското рали през тази година е и част от британският национален рали шампионат.

Не липсват и интересни заявки. Освен топ британските пилоти на рали „Ипър“ ще вземе участие и Тери Ньовил зад волана на i20 R5. Съотборник на белгиецът ще бъде Чеуонг Лим, който продължава със своята програма в TER шампионата. Бриан Буфие, Джандоменико Басо и Кевин Абринг също са част от заявените пилоти.

Общата дължина на белгийското рали е от 550 километра, от които 259 състезателни разделени на двадесет етапа. Най-дълъг е етапът Westouter-Boeschepe 1 със своите 17,53 километра, като ще се кара по един път в събота и в неделя.

Полезни връзки

Времена на живо 1

Времена на живо 2

Рали радио

View Larger Map

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]