Suzuki Swift R4lly S влиза в ERC

От испанския препаратор Suzuki Motor Ibérica обявиха официално влизането си в европейския рали шампионат (ERC) със своето Suzuki Swift отговарящо на новата схема на ФИА за Rally2 kit ( старо наименование R4). Именно това означава, че испанския автомобил ще участва в ERC2 категорията в която взимат участие екипажи с автомобили от класът на Subaru Impreza и Mitsubishi Lancer Evo X, а през миналия сезон също част от този клас бяха и новото Renault Apline A110 RGT, Porsche 997 GT3 и Abarth 124 Rally.

Пилот ще бъде опитният испанец Йоан Винес с навигатор Джорди Меркадер. Suzuki Motor Ibérica ще участват и с още един автомобил пилотиран от Хавиер Пардо с навигатор Адриан Перес.

„Не беше лесно да подготвим тази програма в тези пандемични условия – заявява директорът на Suzuki Motorsport Ibérica Хуан Лопес Фраде. – Нашата цел е да направим първият ни щурм в ERC2 и да видим, къде се намираме. В допълнение към това има и интерес от други пилоти извън нашата страна към Swift Rally2 Kit, което допълнително ще покаже възможностите на нашата кола.“

Освен с участие в цял сезон испанците организират и едномаркова купа в националния рали шампионат на Испания в който влизат и ралита от Португалия.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]