SRT планират участие с три автомобила R5 през сезон 2017 в ERC

Auto - ERC Rally Estonia 2015

Латвийският отбор SRT (Sports Racing Technologies) ще влезе през новия сезон в ERC с три автомобила Шкода Фабиа R5.

След победите на Ралф Сирманцис на Акрополис, Естония и Лиепая от SRT отново ще разчитат на младата латвийска надежда, като негови съотборници ще бъдат Николай Грязин и Раул Джийтс.

През 2016 Грязин взе участие в седем кръга от ERC зад волана на Пежо 208 R2 подготвено от SRT, като в края на сезона на рали „Кипър“ той седна зад волана на Фабиа R5 и се представи доста добре въпреки инцидента който го сполетя. 19 годишният руснак ще вземе участие във всичките осем кръга през тази година заедно с шестте кръга които важат за JERC U28 категорията продължавайки да развива своите способности.

Джийтс, който ще седне в третия автомобил, от своя страна няма да вземе участие през целия сезон а само в подбрани кръгове.

ERC-Sports-Racing-Technologies-800x533

Сирманцис вече е потвърдил участието си на рали „Азорски Острови“ и домашното му рали „Лиепая“, като по подобие на Грязин също ще вземе участие в JERC U28 категорията, чиято награда е участие с WRC 2016 автомобил в един от европейските кръгове на Световния рали шампионат през 2018.

„Много сме доволни че, ще продължим да взимаме участие в ERC – коментира тим мениджърът Джое Лабукас. – Шампионатът даде на нашият отбор една много добра платформа за да покажем нашият опит и успехите които постигнахме през 2016.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]