Skoda Motorsport пускат ексклузивна юбилейна Fabia Rally2 evo

От Skoda Motorsport обавиха, че ще пуснат в продажба лимитирана бройка на тяхната Fabia Rally2 evo по случай 120 годишнината на спортното подразделение на чешкия производител на автомобили.

Нейното име е Fabia Rally2 Evo Edition 120, като в автомобила ще бъдат заложени почти всички последни предвидени обновения за сезон 2021 плюс допълнително оборудване, специална разцветка и ексклузивни аксесоари.

От към екстериора автомобила ще се предлага с изцяло зелени магнезиеви джанта, както и с комплект от допълнителни светлини. В интериора са включени всякави различни допълнителни елемента, които са стандартни за заводските им екипажи, раница, плака удостоверявайки автомобила и макет в скала 1:18.

Ще бъдат произведени само 12 такива състезателни автомобила, като в допълнение купувачите ще могат допълнително да си заявяват още екстри извън основния пакет. Част от тези екстри са по-дълги предавки за състезания с високи средни скорости, което може да увеличи максималната скорост на Fabia Rally2 evo Edition 120  на 202 км/ч.  И елементи да за диференциала подпомагащи работата му при макадамови състезания с ниско сцепление или асфалтови ралита.

„Лимитираната Skoda Fabia rally2 Evo Edition 120 е ексклузивна кола с последните ни ъпгрейди за сезон 2021 – коментира Михаел Храбанек, шефът на Skoda Motorsport. – С пакетът от подобрения този автомобил предлага една още по-развита версия на нашия шампионски автомобил.“

От Skoda Motorsport вече са започнали да приемат поръчки за лимитираните 12 автомобила, които трябва да излязат от завода в Млада Белослав.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]