Skoda Fabia R5 с официално представяне в средата на 2015

untitled

Преди няколко дни излезе в интернет едно доста интересно видео(Виж по-долу) от тестът на Skoda Fabia R5. Зад волана бе самият Фреди Лойкс, който в момента участва в белгийският национален шампионат с бившият шампионски автомобил на Димитър Илиев. Чешкият бранд се слави с това, че прави нещата доста добре, което ни довежда до мисълта, че новата модификация R5 ще бъде на едно доста професионално ниво.

За разлика от преките си конкуренти, от Skoda ще разполагат с най-много време за да развият своят автомобил до средата на 2015. Ford разработиха своята версия за четири месеца, от Citroen и Peugeot за малко повече, но нито един от тях не е разполагал с година и половина.

Базата върху която се очаква да бъде новият автомобил R5
Базата върху която се очаква да бъде новият автомобил R5

За в момента от Skoda твърдят че, тези първи тестове са с цел да разработят 1.6 литровият двигател, който до момента е тестван върху така нареченото „Муле“ на базата на актуалната Skoda S2000. Но от сигурни източници нашият сайт знае че, се работи усилено върху аеродинамиката на новият модел Fabia и в близкото бъдеше вече можем да гледаме видео от тестовете на реалният автомобил Skoda Fabia R5. Все още има доста работа за вършене Фреди Лойкс, Есапека, Лапи и Ян Копецки ще изминат множество тестови километри до реалният дебют на автомобила.

Слухове за дебюта

Доста от нас помнят дебютът на Fiesta R5 и 208 T16 R5, макар и под различни условия, на рали Ипър през 2013-та. От Skoda възнамеряват да вземат участие през 2015-та по същият начин с изцяло новата Fabia R5.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]