Skoda удрят рамо на Оливър Солберг, младокът с полузаводска програма през сезон 2020

Вчера стана ясно, че Оливър Солберг ще вземе участие в WRC с непълно подсигурена програма от самите Skoda Motorsport.

Според информацията, 18 годишният син на Петер Солберг ще направи дебютът си зад волана на Skoda Fabia Evo именно в рали „Швеция“.

Според английското издание Autosport, няма пълни данни до каква степен ще подпомогнат Skoda  младият пилот. Още повече, след като чехите официално обявиха излизането си от шампионата през зимната пауза.

Това обаче не означава, че няма да участва и зад волана на своето Polo GTI R5, с което взе участие на рали „Монте-Карло“ през миналият уикенд.

„За мен е голяма чест да карам с подкрепата на Skoda – заявява Солберг младши. – Вече посетих щаба на Skoda в Млада Болеслав и определено това място е впечатляващо. Най-важното за мен през сезона е да натрупам възможно най-много опит в кръгове от WRC.“

Солберг завърши на 25-то място в генералното класиране на рали „Монте-Карло“, след като изгуби 22 минути в SS10 La Breole – Solnnet 1 (20.73 км) поради удар в задната част на неговото Polo. Въпреки това, той не беше заявен за нито една от WRC категориите поради което така или иначе не се е борил за каквито и да е било точки.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2981 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]