Skoda с активна работа по подобряването на разпределението на теглото на новата Fabia Rally2

Снимки: Skoda Motorsport

От няколко месеца насам работата по новата Fabia Rally2 не спира. Според последната информация от самите Skoda Motorsport, техния екип работи много активно по подобряването на разпределението на теглото.

Благодарение на по-дългата колесна база на новото шаси на Fabia и увеличената му широчина с 48 милиметра чехите са успели да пренаредят компонентите на автомобила, така че да постигнат възможно най-добрия баланс.

За да извадим максимума от това шаси ние започнахме от нулата сравнявайки го със своя предшественик Skoda Fabia Rally2 – коментира Ян Красула, шеф на проекта по развиване на новата кола. – Например ние успяхме да променим позицията на резервоара. В отсека на двигателя се възползвахме от по-голямото пространство.

Ние също така променихме дизайна на скоростната кутия с цел подобряване на ефективността. Новата Skoda Fabia Rally2 получава по-голям и по-ефикесен интеркулер, който просто няма как да се събере в настоящата кола.“

Според тестовите пилоти новата кола е много добре балансирана, като по-голямото разстояние между осите прави колата по-спокойна за каране и същеверемено задницата е по-стабилна от преди.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]