Saintéloc Racing продават бившия Citroen C3 WRC на Себастиен Ожие

От няколко дни във френския сайт за продажба на състезателни автомобили mikadoracing.com е обявена за продажба една уникална рали машина а именно бившия Citroen C3 WRC на Себастиен Ожие (линк). По-конкретно това е шаси номер 20, което е произведено през сезон 2019. От Saintéloc, екипът собственик, не са обявили цената на която продават своята придобивка, като са отбелязали, че е само по договаряне. Друго което е отбелязан е, че автомобила върви с всичко нужно за да кара в макадамови и асфалтови ралита.

Конкретния автомобил има три подиума зад волана на Ожие в Корсика, Португалия и Уелс, докато през миналата година от Saintéloc го закупиха за да го използват за тестовете на гумите на Pirelli заедно с Андреас Микелсен. Освен от Микелсен шасито е карано и от Петер Солберг в пауър етапа на рали „Аржентина“ през миналата година.

Колата има навъртяни не повече от хиляда километра за тестовете на Pirelli, като според обяват тя е способна да измине още три хиляди преди нуждата от ревизия.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]