Renault Clio RS R от Рали 5 хомологацията с дебют на рали Монте-Карло

Renault Clio RSR е новата машина излизаща от заводът на Renault Sport. Тя ще направи дебютът си в реална среда в предстоящото рали „Монте-Карло“. За съжаление обаче дебютът и ще бъде само в ролята на форлойфер ( 0-ла).

Пилот на автомобила ще бъде Флоран Бернарди, победител в клас ERC3 на рали „Канарски острови“ и втори в Рали „Рим“ зад волана на Renault Clio R3T.

Renault Clio RSR е първата бегачка излизаща с новата хомологация на ФИА носеща името Рали 5 . Автомобилът разполага 1.3 литров турбо мотор с 180 конски сили, като според думите на ФИА Рали 5 категорията ще се намира между R1 и R2 автомобилите, като ще се доближава значително до R2-ките, които и у нас доста добре познаваме.

В най-държави дори вече са поръчани бройки, след като са предвидени и национални едномаркови шампионати с Renault Cli RSR, който се очаква да може да участва освен в рали така и в рали крос, както и в къп състезания.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]