R5-тицата на Hyundai ще струва около 180 000 евро

New Generation i20 R5 (3)

Според медията Autocar новата рали машина Hyundai i20 R5, която се очаква да получи своята хомологация през септември в клас RC2, ще струва 180 000 евро.

За 180 000 евро автомобилът на Hyundai ще разполага с асфалтовия кит, заедно с осем 18 инчови джанти и 355 милиметрови спирачни дискове. Към това ще се включва някой резервни части и гаранция на двигателя от 3 000 километра, като клиентите ще могат да си купят нов двигател от клиентския екип на Hyundai, за който отговаря Андреа Адамо.

New-Generation-i20-R5-feb-1

Макадамовият кит ще струва още 25 000 евро, като в него има всичко нужно за удължаване на окачването, както и различни защити и скари за скоростна кутия и картер. В цената влизат и седем 15 инчови джанти и вентилирани 300 милиметрови спирачни дискове.

От Hyundai също ще канят своите клиенти за да присъстват в последната част от сглобяването на автомобила, като те ще могат да доведат своя главен механик за да се фамилиаризира с колата. „ По този начин механиците ще са на ясно от това какви инструменти са им нужни за да извършат дадена операция, или да измислят някакъв по-бърз начин за работа по колата. Всеки механик си има начин на работа“, заявява Адамо.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]