PSA Peugeot-Citroen започнаха да губят своите поръчки за R5 автомобили

citroen-ds3-r5_01

Продължителното протакане на доставките от страна на Peugeot и Citroen (PSA) на новите автомобили R5, пречи на вече планираните състезателни програмни на техните клиенти. Един от тези клиентски отбори е испанският ACSM, който е планирал участие на рали Ипър и още няколко кръга от световният и националният испански шампионати. От Citroen са заявили на ACSM, чийто пилот е испанецът Шави Понс, че доставките на DS3 R5 няма да започнат до началото на Септември.

Xavi_Pons_Subaru_WRC_Motorsportblog
Шави Понс

ACMS, както и други клиентски отбори на Peugeot и Citroen (PSA) са вече в безизходица поради стартиралите състезателни програми. Испанецът вече е прибягнал до друга алтернатива и това е поръчката на Fiesta R5, след натиск от страна на неговите спонсори. От страна на М-Sport заявиха че, до момента имат 63 оперативни автомобила Ford Fiesta R5 и поръчки на още 15 броя, които ще бъдат доставени най-късно в началото на Август.

BnxbAAIIgAApZb7
Отпадането на Крейг Брийн на рали Азорски острови

От Peugeot вече са доставили един от клиентските си автомобили на Карл Круда, който възнамерява да участва с новият си автомобил в рали Сардиния. Французите все още работя усилено по справяне с проблемите по надеждността на своят автомобил. Заводските пилоти Брийн и Абринг на няколко пъти отпаднаха поради технически проблеми във вече активният сезон на ERC шампионатът.

132
Новият автомобил на Карл Круда готов за действие

Промо видео на Карл Круда с Peugeot T16 R5

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]