Prodrive отново в играта, ще участват в Дакар 2021

Легендарните препаратори носещи три титли в WRC благодарение на програмата на Subaru обявиха вчера, че ще вземат участие с разработен от тях автомобил в най-високият клас на рали „Дакар“ а именно T1.

Техен сътрудник в това начинание е кралството на Бахрейн, като освен че ще участват през 2021-ва с две машини, ще произведат и още няколко шасита за частни участници в легендарната рали рейд надпревара.

„Участието ни в Дакар е моя дългогодишна амбиция – коментира Дейвид Ричардс председател и създател на Prodrive. – Благодарение на финансирането от страна на кралството на Бахрейн и техният фонд Mumtalakat, този проект е още по-специален поради факта, че нашият отбор стартира своята кариера именно от средният изток през 1984-та.

„Дакара е нов и предизвикателен проект за Prodrive, но аз и целият ни екип в Барнбъри го очакваме с нетърпение.“

От края на програмата на Mini в WRC през 2012, от Prodrive основно са се фокусирали върху програмата на Aston Martin в световените ендуранс надпревари. Заедно с това те създадоха и поддържат успешната кампания на Faw-VW Rally Team в китайският рали шампионат,  където създадената от тях рали версия на VW Golf взима участия.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]