Prodrive отвръщат на критиките на Даниел Елена

Ден след като стана ясна новината за раздялата на Себастиен Льоб и Даниел Елена от DirtFish публикуваха и отговор по темата от страна на Prodrive и в частност самия Дейвид Ричардс.

Темата определено започна да се превръща в скандал, след като в своето видео Елена нарича усилията на BRX Prodrive „лайн**и“ и определя автомобилът им  BRX Hunter, като „глава лук“.

„Ние се консултирахме със Себастиен за това – коментира за DirtFish Дейвид Ричардс. – Такова решение е ясно, че няма как да се вземе с лека ръка. Трябва да се гледа на нещата обективно, което понякога води до взимането на тежки решения.

„Ако гледаме резултатите от състезанието и случилото се в него, смятам че тазгодишния „Дакар“ е някак си уникален и всичко около надпреварата бе по-различно от последните няколко години. Не става въпрос, за това че състезанието се премести от Южна Америка в Африка, а най-вече заради предизвикателствата свързани с навигирането.

„Нужно е много опит и тренировки. Ние нямаше да предложим това, ако Себастиен не ни възприел изводите до които стигнахме заедно.“

Ричардс също е заявил за американското уеб издание, че ще има още промени освен изваждането на Елена от програмата. За сега още не е ясен заместника на Елена.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]